Sälja guld på Internet

Att sälja sitt gamla guld som bara ligger och inte används är också ett bra sätt att få loss pengar.

Genom att helt enkelt beställa hem ett värdekuvert från någon av de många guldbutiker som finns på internet så kan du lätt bli av med alla dina gamla smycken. Du lägger ner det guld du önskar sälja i kuvertet, försluter och återsänder till den valda aktören.

Fördelen med att sälja guld, istället för att bara låta det skräpa hemma i smyckeskrinet är att dessa aktörerna oftast köper allt ditt guld. Missfärgade smycken och trasiga guldkedjor är sällan något man vill bära, men inte heller kan med att slänga. Dessa sorters smycken är ypperliga kandidater att sälja. Vissa köper även guldtänder!

När guldet kommer in till guldbutiken så kommer professionella värderare undersöka dina smycken och fastställer sedan guldets värde. Detta görs genom granskning av karathalt och guldets vikt samt att man fastställer världsmarknadspriset. Därefter kommer de ge dig ett slutgiltigt guldpris som du sedan får chans att godkänna innan du går med på försäljningen. Det man måste hålla i minnet under den processen, är att det som beräknas är finguldet som objektet innehåller.

På grund av att de aktörer som säljer guld via internet inte har dyra butikslokaler och andra onödiga utgifter så kan de oftast erbjuda bättre priser än landbaserade butiker.

Något som man måste veta när man vill sälja guld är att det är en åldersgräns på 18år. Detta fastställs lätt då man alltid måste ange sitt personnummer när man beställer sitt värdekuvert. Det görs dels för att säkerställa att säljaren inte försöker saluföra stöldgods eller dylikt, men även för att försäkra sig om att utbetalningen kommer till dig och inte hamnar på villovägar.

Innan du sänder iväg ditt guld så granska gärna ditt smycke efter ädelstenar och dylikt. Eftersom internetaktörerna endast köper ditt guld så får du bara betalt för det, och eventuella diamanter och safirer åker obemärkt med. Undersök om det går att ta loss dessa ädelstenar innan, och försök istället sälja dom separat.

Tänk gärna på att välja en etablerad Internetbutik när du vill sälja ditt guld, istället för någon mindre känd som kanske utlovar högre guldvärde.

Ett av de större och mest kända är Guldbrev.se.